Senaste podcasten

Recension: Mass Worship - "Portal tombs" (Century Media)


Ett vackert kaos. Det är det första jag tänker på efter att ha lyssnat på Mass Worships album ”Portal Tombs”. Detta andra album känns mer koncentrerat och mer intensivt än debuten. Inte mig emot för jag njuter av råheten och ilskan i såväl sång som i det instrumentala.

Alla delar av det musikaliska är snyggt ihopsatt med finess i allt det hårda. Äktenskapet mellan death/thrash metal blandat med hardcore fungerar väldigt bra ihop. Albumet har av finbesök från Mark ”Barney” Greenway (Napalm Death), Jonas Stålhammar (At The Gates) och Jonas Renkse (Katatonia) som sätter en fin guldkant på en redan riktigt bra produkt. 

Även fast det kan vara tråkigt att fokusera på genre så finner jag bandet som lite av pionjärer för det sound dom har. På relativt kort tid har man visat att man ligger i framkant och vill mycket! Det är tydligt hur musiken även tar sig uttryck i artwork och att det är en viktig del av helheten kring MW.  Bandets basist Dadde Stark har gjort ett väldigt bra jobb med det estetiska i dom videos vi kan se som även är självproducerade med fint arbete av bandets livegitarrist Niklas Sandin. Det finns en mycket tydlig bild som visar på att Mass Worship är ambitiösa och jobbar hårt för att helheten ska bli snygg som möjligt för oss som konsumenter av det musikaliska och det visuella.

Känslan är att man har hittat hem ännu mer i det unika soundet från det självbetitlade debutalbumet. Personliga favoriter på “Portal tombs” är ”Revel in Fear” och titelspåret. Jag välkomnar känslan av att bli totalt golvad när låtarna drar igång. Här finns ingen tid för att mjukt vaggas in i den musikaliska .

Jag har svårt att se att jag kommer få nog av Mass Worship i en nära framtid.

- Ylva Sjöstrand
(Cries From The Underworld)Liveintervjuer

Ny musik