Senaste podcasten

Det gör vi

Samarbeten och nätverkande

Svensk doom, thrash metal, death metal, punk, hardcore, sludge, noise, industri, heavy metal...

Heavy Underground är en plats som handlar om svensk tung musik och kulturen som omger den. Missionen är att sprida musiken från den tunga underjorden med en massa texter om undergroundmusik i form av intervjuer och recensioner med människorna som skapar scenen. Här hittar du också podden Heavy Underground Podcast och Just One Fix.

Den långsiktiga drömmen är att skapa ett medianätverk för undergroundscenen där du kan upptäcka ny musik på olika sätt som text, podd eller video. En plats där vi som vill berätta om scenen kan förstärka varandra på olika sätt och göra det enkelt att hitta musiken från den svenska underjorden. Allt producerat i sann DIY-anda och där band som inte hörs annars har möjlighet att marknadsföra sig mot en intresserad publik. 

Är du intresserad av ett samarbete? Hör av dig på heavyundergroundse@gmail.com och berätta om din idé.

Co-ops:

Cries From The Underworld

Svempa Aleving och Ylva Sjöstrand samtalar med folk från scenen i livesända intervjuer på Instagram. Ny intervju varje vecka. Heavy Underground samlar alla intervjuer på en sida.

Doomed And Gloomed

Doomed And Gloomed samlar veckans releaser i giganstiska spellistor på Spotify så att du kan hitta musiken du inte visste att du gillade. Heavy Underground länkar till spellistan och ibland publicerar vi exklusiva spellistor på sajten.

Nere På Noll - den officiella spellistan

Nere På Noll är landets största och bästa podcast om hardcore. Heavy Underground sammanställer spellistan med musiken det tipsas om efter varje avsnitt

Liveintervjuer

Ny musik