Fortsätt till huvudinnehåll

Senaste podcasten

Kontakt


Vill du skriva för Heavy Underground?

Kul! Vi letar alltid efter vassa pennor och åsikter om musik. Vi letar alltid efter nya människor som vill skriva om undergroundkultur. Vi skriver först och främst om musik men vi vill gärna ha någon som kan skriva om film, böcker eller annat som rör DIY-kultur och underground. 

Vi utgår från att du är skrivkunnig, har god stilistisk förmåga och är självgående. Du kommer att få förfrågningar från chefredaktören om skivor att skriva om men du kommer också med egna förslag på intressant musik att skriva om. Om du har goda kontakter med någon lokal scen eller band och skivbolag är det ett plus men ingen nödvändighet. 

Allt arbete på Heavy Underground är ideellt arbete och det finns inga pengar inblandade. Men du får höra ny musik först av alla och du får hänga med ett gäng som brinner för musik och undergroundkultur.  

Så skicka in arbetsprover och berätta lite om dig själv via elektrisk postadress heavyundergroundse@gmail.com så tar vi det därifrån.

Vill du få en skiva eller något annat recenserat?


Ta först en titt på vad vi brukar recensera så att du förstår vad det är vi gör här. Har du ett band som släppt något nytt, eller ett skivbolag som släpper fantastisk extrem, tung musik? Hör av dig! Skicka länkar till Bandcampsidor, koder för nedladdningar digitalt till:
heavyundergroundse@gmail.com

Och läs detta innan du skickar något:

Det du skickar in till Heavy Underground behandlas alltid med respekt för releasedatum och upphovsrätt. Inskickat material sprids aldrig vidare. Det delas dock ut till den som ska recensera en skiva till exempel. Men aldrig längre än så. Var alltid tydlig med releasedatum och eventuella övriga önskemål rörande publicering.

Vi får i snitt 10-20 mail om dagen med promos och info från skivbolag och band. Så tänk på följande om du skickar musik:

Det räcker inte med att bara skicka länkar eller filer, du måste berätta något mer om bandet. Och att bara skriva att "Hej vi heter Bandnamn och vi spelar psykedelisk stonerthrash med punkinslag" funkar inte. Det kommer jag inte att svara på.

Ge oss en kortare biografi, berätta om era ambitioner, var ni kommer ifrån och sådant som säger något mer an bara vad ni heter och vad ni gör. 

DISCLAIMER: Att du skickar in något innebär inte med automatik att vi skriver om det. Men det vet du ju inte förrän du testat eller hur?

Låter vi kinkiga? Ja, det kanske vi är. Men ju mer ni berättar desto större chans att jag tar mig tid att lyssna. 

Kommentarer

Andra har läst det här:

Strevellna - Aldrigheten

  Magnus Larnhed, eller Larna, känner ni från 59 Times The Pain och för mig har hans namn cirkulerat i flera årtionden i den lokala musikscenen i Mälardalen och Bergslagen. Nu presenterar han Strevellna som är ett projekt som verkar ha växt fram under pandemiåren. Informationen om det hela är ganska bristfällig förutom ett halsvkryptiskt brev som skickats ut till utvalda personer vilket kanske är bra för då kan man närma sig musiken utan direkt förutfattade meningar.  Men när man lyssnar på “Aldrigheten” så inser man ju att här finns väldigt många referenser som jag känner igen så tydligt. Larnhed och jag är ju i samma ålder och Strevellna är en väldigt snygg sammanfattning av många referenser i musiklyssnandet om man gillade hårdrock på 80-talet. Här finns snygga rena hårdrockslåtar med refränger som är ren arenarock, ibland tippar det över på thrashen och crossover och ljudmässigt har klockan vridits tillbaka 1987 i all positiv bemärkelse.  Att texterna är på svenska gör att musiken

Skraeckoedlan - Vermillion Sky (enligt Ylva Sjöstrand)

Ska man göra och släppa ännu ett fantastiskt konceptalbum så är det lika bra att absolut inte spara på krutet och dunka på med plusmeny extra allt plus moms deluxe! Jädrar vad dom skämmer bort oss dom mäktiga herrarna i Skraeckoedlan. Rykande nytt och sjukt bra album, ett arkadspel med tillhörande soundtrack och en bok skriven av bandet. Glömde jag något? Troligen.  Dom här talangfulla ödlorna fullkomligt sprutar ur sig bitar som skapar en otrolig helhet till kommande ”Vermillion Sky”. Jag förundras varje gång bandet släpper nya album och tänker ”Nädu, den här kan omöjligt vara bättre än föregångaren!” Tacksamt erkänner jag att jag har fel varje gång för kreativiteten, påhittigheten och nyskapandet verkar vara en källa som aldrig sinar i ödlelägret.  Låtordningen är mycket väl genomtänkt för att verkligen få oss med på resan ut mot den okända och röda himlen som verket kretsar kring. Längtan efter mer då ”Earth” släpptes 2019 har varit stor och här får vi en väldigt naturlig uppf

Tannergrens bästa 2023: Strevellna - Aldrigheten

Heavy Undergrounds chefredaktör avslöjar vilken platta han tycker är bäst 2023.  Strevellna - Aldrigheten Det ska erkännas att omdömet kanske är fördunklat av en 50-årskris som gör mig extremt känslig för nostalgi just nu. Med det sagt så är det ändå så att Strevellna levererar en platta som är oemotståndlig då den hämtar kraften från så många saker från de senaste 40 årens hårda genrer.  Nu är Strevellna ett ganska hemligt projekt. Det är nästan så att det redan finns ett mytologiskt skimmer runt plattan. Utskickad till en väl vald krets som först fick den tillsammans med ett brev innan den släpptes officiellt. Det enda man egentligen vet är att det är Magnus "Larna" Larnhed från 59 Times The Pain som är geniet bakom det hela. Han är dock väldigt fåordig om det hela (jo jag har bett honom vara med i podden men han vägrade vänligt men bestämt). Men på ett sätt gör det att jag gillar det här ännu mer. Musiken och texterna får tala för sig själva och sätter själva idén och ambi

Låtpremiär: Dröög - Det stora oväsendet

Dröög är tillbaka med en ny skiva och vi på Heavy Underground är glada att kunna presentera ett första smakprov från denna skiva som släpps senare i vår av Majestic Mountain Records . Vad som finns att säga om låten "Det stora oväsendet" berättar bandet själva: "Likt vemodet, rullar snart nu oväsendet in. Över åsar och genom sänkor, över stock och sten, ska detta mörker sänka sig, omfamna och lamslå detta rikets befolkning. Inge dessa människor med en fruktan och som ska lämna även de närmst stående med en naggande aning av oråd och förtvivlan. Det stora oväsendet sätter lyriska modstämningen för den kommande fullängdaren med samma namn. Denna efterföljare ger ingen respit, är inget undantag, utan är fortsättningen på debutalbumet." Premiärlyssna på låten här: