Fortsätt till huvudinnehåll

Senaste podcasten

Cries From The Underworld TV

Kontakt


Vill du skriva för Heavy Underground?

Kul! Vi letar alltid efter vassa pennor och åsikter om musik. Vi letar alltid efter nya människor som vill skriva om undergroundkultur. Vi skriver först och främst om musik men vi vill gärna ha någon som kan skriva om film, böcker eller annat som rör DIY-kultur och underground. 

Vi utgår från att du är skrivkunnig, har god stilistisk förmåga och är självgående. Du kommer att få förfrågningar från chefredaktören om skivor att skriva om men du kommer också med egna förslag på intressant musik att skriva om. Om du har goda kontakter med någon lokal scen eller band och skivbolag är det ett plus men ingen nödvändighet. 

Allt arbete på Heavy Underground är ideellt arbete och det finns inga pengar inblandade. Men du får höra ny musik först av alla och du får hänga med ett gäng som brinner för musik och undergroundkultur.  

Så skicka in arbetsprover och berätta lite om dig själv via elektrisk postadress heavyundergroundse@gmail.com så tar vi det därifrån.

Vill du få en skiva eller något annat recenserat?


Ta först en titt på vad vi brukar recensera så att du förstår vad det är vi gör här. Har du ett band som släppt något nytt, eller ett skivbolag som släpper fantastisk extrem, tung musik? Hör av dig! Skicka länkar till Bandcampsidor, koder för nedladdningar digitalt till:
heavyundergroundse@gmail.com

OBS! Vi läser DM:s på våra sociala kanaler högst sporadiskt så det bäst sättet är e-post.

Och läs detta innan du skickar något:

Det du skickar in till Heavy Underground behandlas alltid med respekt för releasedatum och upphovsrätt. Inskickat material sprids aldrig vidare. Det delas dock ut till den som ska recensera en skiva till exempel. Men aldrig längre än så. Var alltid tydlig med releasedatum och eventuella övriga önskemål rörande publicering.

Vi får i snitt 10-20 mail om dagen med promos och info från skivbolag och band. Så tänk på följande om du skickar musik:

Det räcker inte med att bara skicka länkar eller filer, du måste berätta något mer om bandet. Och att bara skriva att "Hej vi heter Bandnamn och vi spelar psykedelisk stonerthrash med punkinslag" funkar inte. Det kommer jag inte att svara på.

Ge oss en kortare biografi, berätta om era ambitioner, var ni kommer ifrån och sådant som säger något mer an bara vad ni heter och vad ni gör. 

DISCLAIMER: Att du skickar in något innebär inte med automatik att vi skriver om det. Men det vet du ju inte förrän du testat eller hur?

Låter vi kinkiga? Ja, det kanske vi är. Men ju mer ni berättar desto större chans att jag tar mig tid att lyssna. 

Kommentarer

Andra har läst det här:

Strevellna - Aldrigheten

  Magnus Larnhed, eller Larna, känner ni från 59 Times The Pain och för mig har hans namn cirkulerat i flera årtionden i den lokala musikscenen i Mälardalen och Bergslagen. Nu presenterar han Strevellna som är ett projekt som verkar ha växt fram under pandemiåren. Informationen om det hela är ganska bristfällig förutom ett halsvkryptiskt brev som skickats ut till utvalda personer vilket kanske är bra för då kan man närma sig musiken utan direkt förutfattade meningar.  Men när man lyssnar på “Aldrigheten” så inser man ju att här finns väldigt många referenser som jag känner igen så tydligt. Larnhed och jag är ju i samma ålder och Strevellna är en väldigt snygg sammanfattning av många referenser i musiklyssnandet om man gillade hårdrock på 80-talet. Här finns snygga rena hårdrockslåtar med refränger som är ren arenarock, ibland tippar det över på thrashen och crossover och ljudmässigt har klockan vridits tillbaka 1987 i all positiv bemärkelse.  Att texterna är på svenska gör att musiken

Tannergrens bästa 2023: Strevellna - Aldrigheten

Heavy Undergrounds chefredaktör avslöjar vilken platta han tycker är bäst 2023.  Strevellna - Aldrigheten Det ska erkännas att omdömet kanske är fördunklat av en 50-årskris som gör mig extremt känslig för nostalgi just nu. Med det sagt så är det ändå så att Strevellna levererar en platta som är oemotståndlig då den hämtar kraften från så många saker från de senaste 40 årens hårda genrer.  Nu är Strevellna ett ganska hemligt projekt. Det är nästan så att det redan finns ett mytologiskt skimmer runt plattan. Utskickad till en väl vald krets som först fick den tillsammans med ett brev innan den släpptes officiellt. Det enda man egentligen vet är att det är Magnus "Larna" Larnhed från 59 Times The Pain som är geniet bakom det hela. Han är dock väldigt fåordig om det hela (jo jag har bett honom vara med i podden men han vägrade vänligt men bestämt). Men på ett sätt gör det att jag gillar det här ännu mer. Musiken och texterna får tala för sig själva och sätter själva idén och ambi

Två sjuor från Flyktsoda Records

Deny - Call of the void Gefyr/Rat Cage - Split   Ni som gillar er crust och käng vet ju förmodligen att en av förra årets absolut bästa plattor var ”Wildfire” med Törebodas Deny. Undertecknad recenserade den här på Heavy Underground och den fanns högt upp på förra årets årsbästalista.   Så det är ju med stor glädje jag ser att en ny ep med Deny släpps. Fyra spår med harmonisk underbar d-takt med snortuffa melodier som rätt omgående får kängnäven att lyftas är vad denna ep bjuder på.  Titelspåret som inleder a-sidan är nog favoriten och de inledande raderna lyder: ”I am choking myself. Bye some more. Fighting the commercial grip” Deny håller fanan högt och denna ep bara visar vilket grymt bra band de är och jag hoppas att fler av er upptäcker dem. För Deny förtjänad verkligen all framgång.  Gefyr begåvade oss 2022 med deras briljanta självbetitlade debutplatta. Året efter så släppte Rat Cage från England ”Savage visions”. En urstark hc/punk-skiva som inte tog några fångar. Så det ä

Vanhelgd - Atropos Doctrina

Få saker gör mig genuint glad och uppspelt så som när det luftas för omvärlden att ett nytt album är på väg från ett band man verkligen gillar och följer. I sex år har jag suktat efter ett nytt mästerverk från Vanhelgd. ”Deimos Sanktuarium” var och är fortfarande ett fantastiskt album men man vill ju såklart alltid ha mer av det man gillar. Helt i linje med hur dom andra albumen låtit så får vi stora ljudbilder som skulle passa bra i salar med oerhörd rymd till taket. Sången, alla delar av instrumenten och den röda tråden som vi nu vet låter Vanhelgd samlar ihop alla stora känslor till en väldigt snyggt förpackad och tight sammanhållen produkt som blir ”Atropos Doctrina”.  Värt att uppmärksamma är också att alla låtar nu enbart är på svenska. Därmed sätter Vanhelgd punkt för den svensk-engelska eran som dom tidigare haft. Sällan har jag dock stört mig så lite på blandningen av språk som hos bandet. Allt har alltid varit väldigt sömlöst.  Bytet, om man nu kallar det så, är ingenting som