Fortsätt till huvudinnehåll

Senaste podcasten

Kontakt


Vill du skriva för Heavy Underground?

Kul! Vi letar alltid efter vassa pennor och åsikter om musik. Vi letar alltid efter nya människor som vill skriva om undergroundkultur. Vi skriver först och främst om musik men vi vill gärna ha någon som kan skriva om film, böcker eller annat som rör DIY-kultur och underground. 

Vi utgår från att du är skrivkunnig, har god stilistisk förmåga och är självgående. Du kommer att få förfrågningar från chefredaktören om skivor att skriva om men du kommer också med egna förslag på intressant musik att skriva om. Om du har goda kontakter med någon lokal scen eller band och skivbolag är det ett plus men ingen nödvändighet. 

Allt arbete på Heavy Underground är ideellt arbete och det finns inga pengar inblandade. Men du får höra ny musik först av alla och du får hänga med ett gäng som brinner för musik och undergroundkultur.  

Så skicka in arbetsprover och berätta lite om dig själv via elektrisk postadress heavyundergroundse@gmail.com så tar vi det därifrån.

Vill du få en skiva eller något annat recenserat?


Ta först en titt på vad vi brukar recensera så att du förstår vad det är vi gör här. Har du ett band som släppt något nytt, eller ett skivbolag som släpper fantastisk extrem, tung musik? Hör av dig! Skicka länkar till Bandcampsidor, koder för nedladdningar digitalt till:
heavyundergroundse@gmail.com

Och läs detta innan du skickar något:

Det du skickar in till Heavy Underground behandlas alltid med respekt för releasedatum och upphovsrätt. Inskickat material sprids aldrig vidare. Det delas dock ut till den som ska recensera en skiva till exempel. Men aldrig längre än så. Var alltid tydlig med releasedatum och eventuella övriga önskemål rörande publicering.

Vi får i snitt 10-20 mail om dagen med promos och info från skivbolag och band. Så tänk på följande om du skickar musik:

Det räcker inte med att bara skicka länkar eller filer, du måste berätta något mer om bandet. Och att bara skriva att "Hej vi heter Bandnamn och vi spelar psykedelisk stonerthrash med punkinslag" funkar inte. Det kommer jag inte att svara på.

Ge oss en kortare biografi, berätta om era ambitioner, var ni kommer ifrån och sådant som säger något mer an bara vad ni heter och vad ni gör. 

DISCLAIMER: Att du skickar in något innebär inte med automatik att vi skriver om det. Men det vet du ju inte förrän du testat eller hur?

Låter vi kinkiga? Ja, det kanske vi är. Men ju mer ni berättar desto större chans att jag tar mig tid att lyssna. 

Kommentarer

Andra har läst det här:

Strevellna - Aldrigheten

  Magnus Larnhed, eller Larna, känner ni från 59 Times The Pain och för mig har hans namn cirkulerat i flera årtionden i den lokala musikscenen i Mälardalen och Bergslagen. Nu presenterar han Strevellna som är ett projekt som verkar ha växt fram under pandemiåren. Informationen om det hela är ganska bristfällig förutom ett halsvkryptiskt brev som skickats ut till utvalda personer vilket kanske är bra för då kan man närma sig musiken utan direkt förutfattade meningar.  Men när man lyssnar på “Aldrigheten” så inser man ju att här finns väldigt många referenser som jag känner igen så tydligt. Larnhed och jag är ju i samma ålder och Strevellna är en väldigt snygg sammanfattning av många referenser i musiklyssnandet om man gillade hårdrock på 80-talet. Här finns snygga rena hårdrockslåtar med refränger som är ren arenarock, ibland tippar det över på thrashen och crossover och ljudmässigt har klockan vridits tillbaka 1987 i all positiv bemärkelse.  Att texterna är på svenska gör att musiken

Intervju: Malin Sandberg , Världen Brinner

Hej Malin Sandberg sångerska i Världen Brinner som är aktuella med en ny platta som heter “Reset” den 22 september.  Hur skulle du beskriva kommande skivan? - Som en dagbok från start till mål i att komma igenom något jävligt svårt.  Att trycka på reset och starta om. Peppig och mörk på samma gång.  Ni kör ju på svenska och engelska den här gången. Hur kommer det sig och vilka är de största utmaningarna att skriva texter på ett annat språk? - Skivan är 50/50 svenska engelska. Vissa låtar bara kom ut så. Utmaningen var väl mest om man kan släppa en fullängdsskiva med både och? Klart man kan kom vi fram till. Det är ju vårt band!  Vad skulle du säga är själva essensen i Världen Brinner, vad är er mission? - Vi vill bara ut och spela och ha kul. Och skriva musik som folk förhoppningsvis kan relatera till. Förhoppningsvis får någon tröst eller mod av något vi skrivit och det är det finaste! Du och resten av Världen Brinner har ju fantastisk energi på scenen. Hur har du utvecklats som front

INVSN, Klubb Död, Hus 7, Stockholm 23 september 2023

                                        Invsn äntrar  den extremt rökfyllda scenen scenen i Hus 7 som badar i blått ljus (det är ju ändå en gothklubb som arrar) prick på utsatt tid och redan från start står det klart att det här blir en spelning att minnas. Dennis Lyxén kromar och ålar sig fram på scenen i takt med musiken och gör poser som skulle kunna kännas tillgjorda men här blir det bara coolt och snyggt.  Musiken är elektronisk och postpunkig. Jag gillar inriktningen man tagit på de senaste skivorna där det elektroniska blir mer framträdande Ibland blir det nästan industriellt men det vägs upp av Christina Karlsson och, Sveriges svar på Kim Gordon, Sara Almgrens röster som inte är en kör utan en del av sången. Snyggt är det. Allt hålls ihop av André Sandströms stabila trumspel som piskar fram bandet genom settet samtidigt som det bidrar till en magiskt sväng man sällan upplever.  Några brandtal om att ta hand om varandra, försvar för studieförbund och mot högervindar och marknads

Vånna Inget - True Romance (vemodspunk)

Vånna Inget har sedan de släppte sin debutplatta ”Allvar” 2011 skakat liv i vår trasiga värld, spottat i motvind och ställt frågan: Vad händer om vi slutar drömma? Man skämtar liksom inte bort ”Vånna Inget” då de verkligen tar livet på för stort jävla allvar. Jag tror det är just det som gör att jag verkligen gillar dem. Det där lite naiva ungdomsoptimismen som man verkligen önskar att fler hade i dessa tider. Ett band som ”Vånna Inget” behövs liksom idag mer än någonsin.  Så det är ju både tur att vi nu kan välkomna deras fjärde platta ”True Romance” samtidigt som det är med ett stycke sorg i hjärtat då de aviserat att detta är deras sista skiva och att höstens och vinterns spelningar blir deras sista. Sista spelningen sker den 30 december i Skurup. Det är ett något mer moget band som hörs på denna platta. Dock utan att helt släppa taget om det som tidigare varit. Influenser från sångerskan Karolina Engdahl och gitarristen Tommy Tifts andra band ”True Moon” blir rätt tydliga här och d