Senaste podcasten

Recension: Nekromant - Temple Of Haal

 

Jag såg Nekromant, eller Serpent som de hette då, öppna på Wizard Of Fuzz i Göteborg 2015. De var det första bandet på scen en sen eftermiddag med få i publiken. Detta verkade dock inte bekymra trion från Vänersborg utan de levererade ett stenhård set där de framförde sin hårda rock utan att tumma på vare sig kvalitet eller engagemang. Riktiga proffs med andra ord. 

Bandet levererar nu en ny skiva där de till viss del låter som de alltid gjort men med en lite starkare dragning åt klassisk metal som ofta är ganska storslagen och episk. Det passar bandet utmärkt. Tänk er ett lite mer doomigt Iron Maiden så hamnar ni kanske rätt. Att låtarna till stor del handlar om bandets hembygd förstärker den genuina känslan. Att trion är just en trio tar bort allt onödigt men innebär också att intensiteten i musiken blir väldigt påtaglig. Det är en fröjd att lyssna på Nekromant. 

Jag uppskattar skivan som helhet. Den kittlar alla hårdrocksnerver på rätt sätt och låtarna är långa och medryckande. Det är en bra dynamik i arrangemangen och ljudbilden är krispig så att alla hörs på ett föredömligt sätt. Låtar som "The woods" eller "King Serpent" visar tydligt att Nekromant växt som band med flera storlekar. Från att ha varit en trio som spelat bra kött- och potatisrockhårdrock är idag Nekromant ett av landets mest spännande heavy metal-band som försvarar tron på hårdrock på allra bästa sätt. 

/Magnus Tannergren

Liveintervjuer

Ny musik