Senaste podcasten

Curator Of Taste: 4 internationella släpp att ha koll på


Heavy Underground tipsar om några internationella släpp som är väl värda din dyrbara lyssningstid. Allt från skruvad hardcore till slafsig grindcore bjuds det på den här gången i vad som kommer att bli ett återkommande inslag här på under rubriken Curator Of Taste. 

Exhumed - "To the dead" (USA, Relapse)

Exhumed är ju ingalunda några amatörer när det gäller grindcore som ägnar sig åt blod, tarmar och allmänt grävande i buken på olika sorts kadaver. Och nya plattan som släpps i november är inget undantag. Här bjuds vi på en av bandets fetaste produktioner hittills. Tänk Carcass runt 1991 fast på anabola. 

Dirt Forge - "Interspheral" (Danmark, Majestic Mountain)

Apropå feta produktioner så kommer nog Dirt Forge att spräcka några trumhinnor på sin nya platta "Interspheral". Här är gitarrer, bas och trummor kompakta som betong. Ett sjukt imponerade album som har den där perfekta blandningen av sludge, stoner och lite hardcore. Ännu ett mäktigt släpp av Majestic Mountain.

Dead Cross - "II" (USA, Ipecac)

Mike Patton har fått ordning på huvudet i avseende att han kan producera musik igen. Och i Dead Cross levererar han progressiv hardcore som ingen annan kan. Det är yvigt och utforskande och aldrig riktigt bekvämt och det är ju precis så vi vill ha musik som Patton är inblandad i.  

Mindforce - "New lords" (USA, Triple B Records)

Vill man ha den perfekt crossover ska man lyssna på Mindforce. Allt sedan första demon 2016 har bandet imponerat. Musiken har en punkig attityd med känslan av thrash metal och en underton av hiphop vilket är en blandning som häller nitroglycerin rakt ner i moshpiten. 

//Magnus Tannergren

Liveintervjuer

Ny musik