Senaste podcasten

Avlyssnat: Sickrecy - Salvation through tyranny (Selfmadegod Records)

 

Riktigt bra grindcore hämtar energin från punk, hardcore och death metal. Napalm Death är väl det uppenbara exemplet när de åren 1990 och 1992 släppte “Harmony corruption” och Utopia banished” som har den där perfekta legeringen av nämnda genrer. 

Svenska Sickrecy som bildades 2021 har fattat precis det. Med medlemmar ur World In Ruins, Birdflesh och General Surgery finns kompetensen samlad för att göra något riktigt bra. Och det är precis vad man har gjort. Här hör ni exakt det jag beskrev inledningsvis. Blastbeats blandas med tunga tuggande riff läckert draperade med lagom tydliga melodier och det hela toppas av med stenhård samhällskritik i texterna. Dessa framförs snyggt av Adde Mitroulis (Birdflesh) som har det där growlet som balanserar på exakt rätt sida av hörbarhet så att texterna framgår med all önskvärd tydlighet. 

Det var länge sedan jag hörde en så helgjuten svensk grindcoreplatta. Kanske beror det på att jag delar samma referenser som bandet vad gäller den här typen av musik men rent objektivt så gör inte Sickrecy några misstag på fullängdsdebuten. Det är optimala 27 minuter briljant grindcore som knyts ihop snyggt av samplade ljudklipp till en massiv uppvisning av aggression till en enda benhård knytnäve rakt i solarplexus. Sjukt imponerande!

//Magnus Tannergren

Sickrecy på Spotify

Beställ skivan här (Release 28/10)

Liveintervjuer

Ny musik