Senaste podcasten

Avlyssnat: Sarcator - Alkahest (Black Lion Records)


Sist jag pratade om Sarcator förutspådde jag dom en lysande karriär och jag hade en längtan efter deras kommande, andra album.  Ord som ”framtiden och återfödelsen för scenen är tryggad” yttrades. Sarcator behöver inte vänta till framtiden, dom är här nu och som dom är det! 

Den självbetitlade debuten tog mig ordentligt med storm. Råa riff och fantastiskt bra sång från Mateo var en av grundstenarna som gjorde albumet så bra.

Så vad bjuder då kommande "Alkahest" på?

Albumet känns mer arbetat på det viset att jag upplever att dom väldigt talangfulla grabbarna från Trollhättan har vågat ta ut svängarna mer. Lite mer lugna och experimentella partier jämfört med debuten. Dock ska sägas att det absolut inte saknas råhet och snabba gitarrer på "Alkahest"!

”He who comes from the dark” kärar jag ner mig i direkt. Här når man den absoluta höjdpunkten på albumet. Gitarrsolot i låten ”Alkahest” är riktigt bra och jag återkommer gång på gång till den låten för att få njuta. Det finns faktiskt ingen dipp i kvalitet på hela albumet. Som sagt så känns uppföljaren lite mer spretig men det är inte i någon mening alls negativt.

Om ni får chansen att se Sarcator live så ska ni ta den! Det här bandet vet vad dom pysslar med både på skiva och på scenen. Undertecknad längtar redan efter tredje albumet men jag ska njuta till fullo av det fantastiska som redan finns för våra öron och sinnen fram till det.

//Ylva Sjöstrand
Cries from the Underworld 

Release 4 november 2022

Liveintervjuer

Ny musik