Senaste podcasten

Recension: Ultra Silvam – The Sanctity of Death (Shadow Records/Regain Records)


Äntligen är uppföljaren till det fullkomligt lysande albumet "Spearwound Salvation" här. Som jag har nött debutalbumet kommer jag även nöta uppföljaren. Jag har längtat efter det vackra mörker som Ultra Silvam omger oss med. För mig kom debutalbumet från ingenstans och slog ner i tillvaron, vilket jag tackar för. Sedan den dagen har jag ofta återkommit till bandet när jag vill ha något ordentligt att lyssna på.

Malmöbandet levererar en råhet med finess på sitt andra fullängdsalbum och är det något snabbt och snyggt du suktar efter så är "The Sanctity of Death" helt rätt för dig. I mitt tycke finns det mycket svensk black metal som håller måttet just nu och Ultra Silvam är inget undantag. Dom håller mig på tå under lyssnandet och kräver min uppmärksamhet på ett bra sätt.

Ljudbilden är ännu lite mer massiv än på debuten vilket inte stör mig alls, tvärt om. Är du en person som tenderar att tycka om mer melodi inom den här genren så ska du nog ändå leta vidare. Intensiteten är genomgående på alla spår med en instrumental avstickare. Dom nervösa gitarrerna ger helt rätt nerv och är exakt vad jag vill ha. Något jag önskar mig inom en snar framtid är att få uppleva Ultra Silvam live. Kan inte föreställa mig annat än att trion och låtarna på det här albumet kommer till sin fulla rätt på det sättet.

Det krävs några lyssningar för mig för att "The Sanctity ofDeath" verkligen ska sätta sig men till sist greppar den mig. Jag vill helst bli grabbad i nacken av riffen och sången när jag tar mig an något nytt och i synnerhet av denna genre. Musik och snygg artwork hör ihop på ett tydligt sätt och det ger pluspoäng. 

Enligt mig är Ultra Silvam ett av dom mest spännande banden inom svensk black metal just nu. Tvekar du på min åsikt? Se då till att lyssna på skivan.

Bäst på albumet: "Sodom vises himlafärd" och "Black Soil Fornication".

Ylva Sjöstrand
(Cries From The Underworld)

Albumet släpps den 25 februari och kan förbeställas här

Liveintervjuer

Ny musik