Senaste podcasten

Video: Second Sun - I spindlarnas klor

 

Secod Sun släpper en fristående singel med tillhörande video. Det här är infon skivbolaget Gaphals skickar med om släppet:

Second Sun släpper den fristående singeln ”I Spindlarnas Klor”. Stockholmsbandet med före detta Tribulation- medlemmen Jakob Ljungberg i spetsen släppte sitt tredje studioalbum ”Kampen Går Vidare” i fjol. Med nya värvningen Stipen (Merciless, Dia Psalma) bakom trummorna är bandet nu tillbaka med ny musik. ”I Spindlarnas Klor” är Second Sun i sitt esse. På den nya låten visar bandet upp en säregen kombination av fartfylld, psykedelisk retrorock och melodiska texter på svenska. ”I Spindlarnas Klor” släpps tillsammans med en musikvideo.

Second Sun frontman Jakob Ljungberg om ”I Spindlarnas Klor”:

"Spindlarnas Klor' spinner vidare på temat som vi introducerade i och med släppet av vår förra singel 'Råtthamn', nämligen ”Second Sun skriver låtar om äckliga djur” . Den nya låten är en fartfylld historia om en paranoid och/eller förföljd människa på ruinens brant. Omslaget är ett kapitel för sig, vi utlyste en tävling där var och en fick skicka in de inre bilder de fick av titeln, texten och introt till låten. Segrande Victoria Waldhuber lyckades verkligen fånga något med sin direkta och effektiva gestaltning.