Senaste podcasten

Skivbolag: Fem frågor till J. Terrac Records


Johan Terrac driver  J. Terrac Records som en kulturgärning för att bevara cd-skivan. Små limiterade upplagor av svintuff undergroundmusik är hans mission och Heavy Underground ställde fem frågor om det här.

Varför och när startade du J. Terrac Records?
- J. Terrac Records är en hobby och kulturgärning gentemot cd-formatet. Varför greja med en stroppig vinylskiva när den smidiga cd:n finns? Jag hoppas bidra, kanske minimalt, till att formatet är aktuellt. Allas hobbys kostar, om jag förlorar någon hundring på varje släpp så har ändå skivan gett mig mycket i sociala kontakter etc. Jag samlar själv på cd och sålde, eller gav vissa till legenden Nätterdal (poddgeni på Nere På Noll m.m red. anm), alla vinyler för ca tre år sedan. Starten för detta projekt var i april 2020 när covid stal hockey och spelningarna för en. Mina grejor är verkligen miniprojekt med små upplagor.

Vilken typ av musik ger du ut?
- Punk och hardcore. Det har blivit en fin mix med old school hardcore i form av Prison Riot, skatepunk med Out of my way och trallpunk med Skräp. Constant Abuse är lite råare hardcore, men den skivan har dragit ut på tiden.

Vad är det du letar efter hos ett band för att det ska vara intressant för dig att ge ut?
- Antingen vill jag känna dem personligen, eller så ska dem komma ifrån regionen.

Nämn tre skivbolag du själv gillar:
- Fat Wreck Chords - Lagwagon, Strung Out och co är mina absoluta favoritband, alla tider.

- Epitaph - Samma som ovan, men jag håller Fat Mikes snäppet högre. Mycket för att FAT har hållit stilen intakt. Epitaph har enorma skatter, men också en del (på senare år) som inte intresserar mig.

- Skulle vilja nämna Burning heart också, men eftersom jag vill nämna något aktivt så tycker jag Second class kids jobbar på bra. Jag är ett stort fan av svensk trallpunk också. Hade du frågat mig förr så hade ju Birdnest funnits med på listan. Har svårt för att inte rabbla upp många namn, så jag nämner också holländska Morning Wood som släpper massa bra skatepunk, med band som låter väldigt 90-tal.

Gör ogenerad reklam för några kommande släpp som du har på gång:
- Constant Abuse kommer bli grym. Två helt nya låtar och deras två demos på samma cd låter som något varje person bör lägga en hundring på. Blir bara 50 ex och förtjänar att bli sold out.

Följ J. Terrac Records på Instagram om du vill ha koll på vad som är på gång. Försäljning sker genom DM där.

Liveintervjuer

Ny musik