Senaste podcasten

Just One Fix 1990 -1999: en podcast om årtiondet då allting hände


Nu finns alla tio avsnitt av podcasten Just One Fix som gjorts av oss,  Magnus Tannergren och Martin Dunelind, att lyssna på. Vi har båda ett förflutet på Slavestate.se och har i flera år av och till pratat om 90-talets musik med varandra då vi båda dyrkar band som Ministry, Alice In Chains, Peace Love & Pitbulls och musikåret 1994. I podcasten prats det om personliga minnen, nyheter, filmer och TV och naturligtvis om en massa musik. I varje avsnitt listas tio plattor som vi båda anser vara de viktigaste släppen för varje år.  

Så nu kan du lyssna på nästan 20 timmar podcast om 90-talet sett ur ett unikt perspektiv. Årtiondet då världen och musiken ändrades på ett sätt som märks än idag. Allt från Seattlerocken, den brittiska vågen, svensk musiks internationella genombrott, Internets revolution för musikindustrin och allting annat som hände då. 

Det ha varit en oväntad resa på många sätt för oss båda då det blivit lite mer personligt än vi trodde att det skulle bli. Men det har bjudit på insikter om både oss själva och kanske främst om 90-talet som vi nu fått en ännu större betydelse för oss båda. Vi hoppas att er lyssning blir lika rolig som vi har haft när vi pratat. Vi har fått frågan om det blir en fortsättning och på det svarar vi att det visar sig. Vi har planer men vad det blir av dem återstår att se. Stay tuned. Alla skivor vi har pratat om i podden har vi samlat låtar ifrån i den här Spotifylistan som kan vara en av de mäktigaste spellistor om 90-talet som skådats. Alla låtar är valda med enorm omsorg. 


Eller vill du ha en perfekt kväll framför TV:n? Varför inte titta på över 100 musikvideos från 90-talet? Vi har samlat ihop en spellista på Youtube med några riktigt klassiska videos som du känner igen från MTV:s och ZTV:s guldår. 

Liveintervjuer

Ny musik