Senaste podcasten

Bandcampsafari: Eskilstuna

Eskilstuna. Stan som kanske mest är känd för rockbandet Kent, vita tigrar och Fredrik Lindström. Men här finns också en massa bra musik och Eskilstunas rockhistoria sträcker sig långt tillbaka i tiden vilket kanske är orsaken till att det kommer mycket egensinnig och nyskapande musik från staden. På Balsta musikslott har band repat i årtionden, på Blå spelade många alternativa rockband och arrangörsföreningen Memento har sett till att den mer experimentella scenen i staden varit vital under åren. Det finns helt enkelt mycket att upptäcka från Eskilstuna. Här är ett litet axplock.

Kontrapunk (punk)

Beskriver sig själva som 77-punk och är det också utan att låta gubbigt eller retro. 


Enapa (elektronisk experimentell)

Musik för industrilandskap och mörka höstkvällar.


HellGoat (Black metal)

Den kortfattade beskrivningen av det här enmansprojektet är kort och gott "One Man Black Metal Warfare since 2015. HAIL SATAN, HAIL DEATH!!!"


Huvet (alternativ rock)

Fyra medelålders idioter som spelar idiotisk rock för att motverka idiotin. Ja så beskriver sig den här kvartetten som levererar stökig 90-talsdoftande rock.


The Goners (stoner)

Halvhemligt band med rötterna i stonerrock och psykedelia .


Avund (hardcore/black metal)

Kan man ladda hardcore och punk med black metal? Enligt Avund så kan man. Så de har gjort det.


Brotherhood (postpunk/goth)

Med en stor kärlek till band som The Sisters Of Mercy, Joy Division och Suicide förvaltar Brotherhood den höstvåta melankolin som bara finns i Eskilstuna. 
 

Memento Mori (postpunk)

Vi avslutar med en riktig veteran. Memento Mori förtjänade att bli större än de blev på 80-talet med sin potenta postpunk och egensinniga lyrik. Så blev det inte. Men det är aldrig försent att upptäcka denna pärla. 

Liveintervjuer

Ny musik