Senaste podcasten

Avlyssnat: Vittra - Blasphemy Blues


Fornnordisk mytologi, svensk folktro och vildvittor. Ur dessa tre element formades Vittra som den 11 november ger oss den senaste skapelsen ”Blasphemy Blues”.

Vi lyssnare bjuds på en skön resa mellan melodiska riff, grymt bra sång och en intressant mix av olika metal-genres men den uppmärksamme hör även influenser från folkmusik. 

Med tanke på att bandets grundare David Döragrip och Johan Murmester kommer från rätt så olika musikbakgrund, så har Vittra ändå ett sammanhängande men brett sound vilket gör att lyssnandet inte blir långtråkigt. Tvärt om! 

Det ska väl erkännas att undertecknad inte styr mot det melodiska vid eget val, men jag är kanske omvänd? 

”Blasphemy Blues” innehåller nio spår och låten ”Satmara” lockar tillbaka mig flera gånger. Låtnamnet tilltalar mig precis lika mycket som själva musiken. Låten ”Lykantropi” är otroligt svår att värja sig för och den kommer jag återkomma till många gånger även efter dom här genomlyssningarna. Det enda förvånande är sista spåret som är en cover på The Haunteds ”Undead”. 

Som stoooort Haunted-fan var jag först lite skeptisk till en cover på den grymma dängan men Vittras version får väl godkänt. Den extra touchen på albumet beror nog också på bra arbete från Lawrence Mackrory. Karln släpper aldrig ifrån sig något som inte har hög kvalitet!

Det kan också nämnas att Vittra har gjort ett antal musikvideos och en till kommer att släppas på releasedagen av albumet. 

Gillar du det melodiska med texter på både svenska och engelska så är Vittras kommande skapelse något för dig, det lovar jag.

/Ylva Sjöstrand, Cries from the Underworld 

Vittra på Bandcamp

Liveintervjuer

Ny musik