Senaste podcasten

Avlyssnat: Faustus - Memoriam (egen utgivning)


Ofta när jag lyssnar in mig på ny musik som jag sen får äran att recensera så städar jag. Ett bra sätt att förgylla den sysslan. 

Flera gånger under den första genomlyssningen av ”Memoriam” stannade jag helt upp i det jag gjorde för att få tid att njuta av vad jag hörde. Ett mycket bra betyg! Faustus har redan bra släpp och låtar i ryggsäcken, så vad ger då kommande albumet oss? ”Memoriam” är snäppet ännu snyggare och tightare än det vi tidigare hört från Faustus. Mer finess och riktigt bra uppvisning av det instrumentala från alla samt en otroligt bra och kraftfull sång.

Låtarna ”Sleep” och ”Anhedonia” blev snabbt självklara favoriter för mig. Tungt, snabbt och svängigt. Många drar nog direkt paralleller till Meshuggah när man hör Faustus. Jag erkänner, det gjorde jag absolut också första gången jag hörde dom, men jag tycker att vi har snackat klart om just den liknelsen nu. Faustus är så mycket mer än ett band som låter som andra band! 

Gitarrslingor, magnifikt trumspel och tyngd gör att det här är så intressant.


Så vart någonstans är då det perfekta skivbolaget för bandet? För mig är det häpnadsväckande att dom är osignade men är samtidigt övertygad om att skivkontraktet kommer när som helst efter albumreleasen den 11 november. 


Referensen som bröderna Pärlenskog själva så bra drog när jag och Svempa intervjuade dom var att dom var som höjdhoppare. ”Det tidigare materialet var 1.90 m, nu är vi uppe på 2.10!”


Hatten av, jag kan inte annat än att helt hålla med.


/Ylva Sjöstrand, Cries from the Underworld 


Liveintervjuer

Ny musik