Senaste podcasten

Tre undergroundinfluencers tycker till om höstenHösten närmar sig med stormsteg och så även en massa skivsläpp. Här får ni veta vad tre riktiga influencers (fotograferade framför sina skiv- och bokhyllor) i undergroundscenen ser fram emot att höra under den mörkaste av årstider. 

Svempa Alveving aka Doomsdaysjesus, Instagramprofil:

- Knivad släpper "Insidans Ärrvävnad" via Suicide Records är kvalite rätt igenom och denna skiva värmer den urgamla punkaren inombords. Socialt medvetna texter och med ett musikaliskt driv som ritar om ens musikaliska DNA. Igen. Älskar Knivad! Älskar Suicide Records!

Alex Risberg, skribent, Slavestate.se:

-  Jag måste erkänna att jag har pinsamt dålig koll på ny, svensk musik i år. Jag vet inte riktigt vad det kan bero på. Det enda jag kommer på på rak arm är att jag vill att Firebreather ska släppa en ny skiva. Jag vet inte ens om det är aktuellt, men det känns som att det är dags. Om du inte vet vilka Firebreather är så gör du rätt i att omedelbart Spotifya fram deras senaste platta, ”Under a blood moon”, och förlora dig i dom Matt Pikeska riffen och lyriska eskapaderna. Firebreathers plattor är dom absolut bästa High On Fire-plattorna som inte spelats in av High On Fire. Och det säger jag som en total komplimang, även om Göteborgstrion onekligen kan stå stadigt på sina egna ben också.

Daniel Nätterdal, hardcoreorakel, Nere På Noll Podcast:

- Better Than You (BTY) - TBA - Ett helt nytt band som prickar mina smaklökar som en målsökande missil. Tänk NYHC alá breakdown/Raw Deal med ett toppskikt av smuts. Lägg också till en självsäker ”Jag skiter i det attityd” som många yngre Stockholmsband verkar ha. Utöver detta finns det en LP på G från 2000-talets viktigast hardcoreband men det är kanske hemligt så jag säger inget.

Liveintervjuer

Ny musik