Senaste podcasten

Recension: Amon Amarth - The Great Heathen Army (Metal Blade)


På ett enkelt och billigt sätt skulle man kunna ställa frågan om Amon Amarth har något spännande att komma med så här långt in i karriären? Ja, det har dom är mitt svar. Trots att ”The Great Heathen Army” har ett antal lite svagare låtar så finns det även starka guldkorn.

Tolv album in i karriären med bland annat Valhalla och mjöd som starka punkter dundrar Amon Amarth på och ger lyssnaren ca 45 minuter av den sedvanliga stridssången vi är vana att få höra om.

I ”Saxons and Vikings” har man fyndigt slagit sig ihop med just Saxon som förstärkning.

Spåren ”The Great Heathen Army” och ”Skagul Rides with Me” fastnar jag för direkt vid första lyssningen och det håller i sig så pass att jag ser dom två som absolut bästa låtarna. 

Visst, alla spår låter som det brukar göra från dessa vikingar och det finns inga egentliga överraskningar men Johan Hegg och hans mannar driver på bra ändå. Amon Amarth bemästrar kunskapen i att skriva och göra catchy låtar, det måste jag ge dom.

Jag erkänner att jag tappade/tröttnade lite på bandet och det upprepade temat efter ”Jomsviking” (2016) men kanske har jag nu fått en liten nytändning och letar fram skölden och hoppar i långskeppet igen.

Bjud mig på en öl eller två och vrid upp den här skivan på hög volym så har vi fått bra partydöds!

/Ylva, Cries from the Underworld 

Liveintervjuer

Ny musik