Senaste podcasten

Podcasts om musik du ska lyssna på om du vill ha någon koll på nått överhuvudtaget - del 1


Om du vill ha koll på ny eller gammal undergroundmusik eller lära dig något om musik eller artister du känner till eller inte känner till så finns det ju ett gäng podcasts förutom Heavy Undergrounds egen som du ska lyssna på. 

Döda Katten

Allt du inte visste om punk får du lära dig av Yxan som driver Döda Katten podcast. Med ett riktigt punkpatos driver han podden som ett fanzin och intervjuar band som är mer eller mindre kända. Djuplodande intervjuer gjorda med genuin nyfiken het och som alltid ställer frågan "Vad betyder punk för dig?".


Nere På Noll


Sällan har jag hört en sådan passion för en musikgenre som det finns i Nere På Noll. Danne, Robin och David gräver i varje avsnitt ner sig i en subgenre, ort, band eller person och vänder på alla stenar. Långa avsnitt som lär dig massor om hardcore.

Metalpodden


Tomasz och Erik är två slitna småbarnspappor som gillar metal. Varje avsnitt har ett tema men även ett snack om livet i allmänhet. Lite som att ha två polare hemma som gillar samma musik som du. 

Nordmark Pod


Med ett förflutet i Fireside och Breach är det inget fel på Per Nordmarks subkulturella meriter och i sin podd pratar han kreativa drivkrafter med olika typer av artister. En del kända andra mindre kända men alltid lika intressant. 

Spellistan


Spellistan är en intervjupodcast där den musikintresserade gästen i förväg får besvara ett antal personliga frågor - och svaren får enbart bestå av låtar. Dessa låtar blir sedan underlaget till en minst sagt intressant frågestund. Av och med musikern och journalisten Thomas Björling.