Senaste podcasten

Musik utan regler - fem frågor till A\\VOIDA\\VOID bildades av Andy och Gareth från Victims och en rad andra musiker från bland annat Raging Speedhorn, Haystack, Viagra Boys och några fler anslöt. Till slut bestod bandet av sju medlemmar och resultatet blev instrumental musik som ekar av postrock, sludge, lite jazz och väldigt många andra saker. Det är helt enkelt väldigt spännande musik. Bandet letar nu skivbolag för att släppa sin musik i fysisk form.

Heavy Underground ställde fem frågor till trummisen Andy Henriksson. 

Varför heter ni som ni heter?'
- Har alltid gillat VOID, både betydelsen och ett snyggt kort ord. Så vi laborerade runt lite och så fick det bli A VOID men la till \\ för att sticka ut från mängden och för att det ser snyggt ut och så blev det A\\VOID.

Vilken sorts musik vill ni spela och varför?
- Hyfsat långsam instrumental musik med ganska långa låtar då jag, Andy och Gareth som startade A\\VOID ville göra något helt annat än vad vi gör i vårt andra band VICTIMS som är hardcorepunk.

Vilken är er största drivkraft och vad ger er inspiration?
Att det är fantastiskt kul att göra det vi gör, att det inte direkt finns några musikaliska regler att ta hänsyn till och då vi är sju personer med väldigt olika bakgrunder musikaliskt. Inspirationen är helt enkelt skaparglädje, att det är så kul att spela.

Nämn tre skivor man kan lyssna på för att förstå er musik.

1. Godspeed You Black Emperor! - slow riot for new zero kanada E.P.

2. NEU! -´75

3. Mogwai - EP+6

Vad har ni för drömmar (små eller stora) för bandet och hur ska ni förverkliga dem?
- Att få ut det vi spelat in på fysiskt format (en hel skiva med titeln "Volume one: The terrible consequences of telling the truth" finns inspelad och är klar att släppas, letar bolag för fullt just nu) och spela live så klart.

Liveintervjuer

Ny musik