Fortsätt till huvudinnehåll

Senaste podcasten

Cries From The Underworld TV

Några frågor om året som gått till Dålig Isolering



Dålig Isolering är ett av banden som gjort störst intryck det senaste året med sina två ep:s som bjuder på rå och oborstad punk av finaste kvalitet. Den senaste tiden har bandet synts spela live på en hel del platser och vi passade på att ställa några frågor om hur årets om gått varit. 

Vad har det bästa varit med 2023 för er?
En massa härliga spelningar, bland annat på Nalen (riktigt stort!). Vi har också släppt samlingsskiva som tryckts på lp och släppt en till EP, mycket har hänt i år!

Finns det något ni ångrar att ni inte gjorde under året som gått?
Njaaa inte vad vi kan komma på! Vi har haft jävligt kul och haft fullt upp!

Nu har ju haft flera spelningar i år. Vad har ni lärt er som band av att stå på scen och spela för publik?
Slappnar man själv av och låter sig ha kul har publiken det också, men också att publiken och bandet har en stark koppling, är publiken peppig blir vi det och tvärtom! En trött publik behöver inte vara en dålig spelning. Man får otroligt mycket från åskådarna! Vi har också lärt oss att inte låta oss deppa ihop på grund av små fel. Det är trots allt punk vi kör och publiken bryr sig sällan ändå!

Några särskilda minnen ni kommer bära med er?
De två sista låtarna på ett gig i Falun, i princip hela publiken kom upp på scen och sjöng med och hoppade, det var så mäktigt att höra att folk kan våra låtar (även utanför Stockholm - helt sjukt!) Den peppen var otrolig! Sen kommer vi såklart bära med oss Nalenspelningen också, det kändes så sjukt att få stå på en så stor scen!

Några andra band ni vill nämna, förutom er själva, som gjort bra grejer under året?

Dels en spelning vi hade med Twin Pigs och Vidro, de båda spelningarna var otroliga och kändes häftigt att få vara med på den lineupen! Det är alltid häftigt att få stå på scen med förebilder och framförallt band med andra tjejer (tyvärr något vi inte ser varje gig). Det var också schysst att Lastkaj 14 fick in oss på Nalen. Det uppskattas alltid att få sån support från vuxna, större band.

Vi måste också nämna samlingsskivan som vi var med på tillsammans med Hårdgnissel, Microlax och Golvad Grävling (återigen band med även ickesnubbar! En riktigt härlig mix!!!) Skivan gjordes som en hyllning till Micke i Asta Kask, så det var såklart mäktigt att få vara med bland så bra band på en lp, men också att få hylla Asta Kask.

Vad har ni för planer för 2024?
Vi har en spelning inbokad, annars vill vi skriva ny musik och fortsätta lira. Ha kul såklart! Vi får se var vi hamnar.


Lyssna på Dålig Isolering här:

Kommentarer

Andra har läst det här:

Strevellna - Aldrigheten

  Magnus Larnhed, eller Larna, känner ni från 59 Times The Pain och för mig har hans namn cirkulerat i flera årtionden i den lokala musikscenen i Mälardalen och Bergslagen. Nu presenterar han Strevellna som är ett projekt som verkar ha växt fram under pandemiåren. Informationen om det hela är ganska bristfällig förutom ett halsvkryptiskt brev som skickats ut till utvalda personer vilket kanske är bra för då kan man närma sig musiken utan direkt förutfattade meningar.  Men när man lyssnar på “Aldrigheten” så inser man ju att här finns väldigt många referenser som jag känner igen så tydligt. Larnhed och jag är ju i samma ålder och Strevellna är en väldigt snygg sammanfattning av många referenser i musiklyssnandet om man gillade hårdrock på 80-talet. Här finns snygga rena hårdrockslåtar med refränger som är ren arenarock, ibland tippar det över på thrashen och crossover och ljudmässigt har klockan vridits tillbaka 1987 i all positiv bemärkelse.  Att texterna är på svenska gör att musiken

Tannergrens bästa 2023: Strevellna - Aldrigheten

Heavy Undergrounds chefredaktör avslöjar vilken platta han tycker är bäst 2023.  Strevellna - Aldrigheten Det ska erkännas att omdömet kanske är fördunklat av en 50-årskris som gör mig extremt känslig för nostalgi just nu. Med det sagt så är det ändå så att Strevellna levererar en platta som är oemotståndlig då den hämtar kraften från så många saker från de senaste 40 årens hårda genrer.  Nu är Strevellna ett ganska hemligt projekt. Det är nästan så att det redan finns ett mytologiskt skimmer runt plattan. Utskickad till en väl vald krets som först fick den tillsammans med ett brev innan den släpptes officiellt. Det enda man egentligen vet är att det är Magnus "Larna" Larnhed från 59 Times The Pain som är geniet bakom det hela. Han är dock väldigt fåordig om det hela (jo jag har bett honom vara med i podden men han vägrade vänligt men bestämt). Men på ett sätt gör det att jag gillar det här ännu mer. Musiken och texterna får tala för sig själva och sätter själva idén och ambi

Vanhelgd - Atropos Doctrina

Få saker gör mig genuint glad och uppspelt så som när det luftas för omvärlden att ett nytt album är på väg från ett band man verkligen gillar och följer. I sex år har jag suktat efter ett nytt mästerverk från Vanhelgd. ”Deimos Sanktuarium” var och är fortfarande ett fantastiskt album men man vill ju såklart alltid ha mer av det man gillar. Helt i linje med hur dom andra albumen låtit så får vi stora ljudbilder som skulle passa bra i salar med oerhörd rymd till taket. Sången, alla delar av instrumenten och den röda tråden som vi nu vet låter Vanhelgd samlar ihop alla stora känslor till en väldigt snyggt förpackad och tight sammanhållen produkt som blir ”Atropos Doctrina”.  Värt att uppmärksamma är också att alla låtar nu enbart är på svenska. Därmed sätter Vanhelgd punkt för den svensk-engelska eran som dom tidigare haft. Sällan har jag dock stört mig så lite på blandningen av språk som hos bandet. Allt har alltid varit väldigt sömlöst.  Bytet, om man nu kallar det så, är ingenting som

Birdflesh - Faster than a priest vomit

Grindcore kan vara lika roligt som det går snabbt. Svenska Bridflesh är en institution i branschen med sin splattermålade grind som avhandlar diverse ämnen på väldigt kreativa, bloddrypande och magstarka sätt. Har man ingen humor och anser sig sitta på höga moraliska hästar så är detta inget för dig.  Men gillar du kompetent mangel, splatterfilmer och brutal humor sitter denna 13 minuter långa skiva med lika många låtar som en spik i Jesus kors. Lägg därtill en fantastisk titel och ett episkt omslag och du har en skiva att lyssna på om och om igen. /Magnus Tannergren