Senaste podcasten

Avlyssnat: Blodskam - Ave Eva (Suicide Records)


Som en rasande och vackert rivande kraft med mäktigt driv väcker Dödfödd, Aghora och Kim Filppu mig ur vilken trötthet som helst. Det här ger mig energi!

"Ave Eva" är Blodskams uppföljare till debutalbumet "Là-Bas" som när den kom tog mig med total storm. Även denna gång lockar dom in mig direkt i den mörka och kompromisslösa världen som musiken skapar. 

Detta verk lyssnar jag med stor respekt och uppmärksamhet på.

Den svarta tråden genom albumet berättar om Eva, som vi alla känner på ett eller annat sätt. Hur hon tex via min personliga favorit ”Scales and Skin” träffar på ormen i paradiset, vidare tröttnar på Adam och gör uppror.

Alla spår är väldigt snyggt svärtade och ”The Decapitation of the First Man” är en starkt talande låt som faktiskt måste få dela förstaplatsen enligt mig.

Efter ssex spår vill jag enbart ha mer!

Blodskam är ett band i allra högsta ligan av black metal i Sverige, det råder det ingen tvivel om. "Ave Eva" har ett mörker i sig som frammanar kraft i och med texterna och konceptet. Om du uppskattar ren och rak black metal så kommer du älska detta precis lika mycket som mig! Låt Eva ta dig med på en härligt morbid resa mot mörker.

Kanske kan texterna och det underbara drivet ge kraft till andra att stå upp och lossa sig från bojor som man tröttnat på?

//Ylva Sjöstrand
Cries From The Underworld

Liveintervjuer

Ny musik