Senaste podcasten

Recension: Katakomba - s/t (Redefining Darkness Records)

 

Katakomba  - s/t

Släpps via Redefining Darkness Records den 29 juli

 

Trots att det ljudmässigt låter som att Katakomba kommer från ett soligt Florida så är härrör dom oerhört talangfulla grabbarna från Stockholm. Var ifrån dom geografiskt kommer är egentligen helt irrelevant eftersom det dom levererar låter gudomligt. Bandkonstellationen består av Anton Bryvall, Ernst Eklund, Fabian Brodén och Leo Kulle Häll.


Vi har tidigare fått singlar och en EP från bandet och jag är garanterat inte ensam om att ha sett fram emot en fullängdare.


När jag gästade Heavy Undergrounds poddavsnitt om vad som kittlade mina öron inför 2022, nämnde jag Katakombas kommande fullängdare. Mitt spidersense hade rätt, detta album är väl värt väntan!


På kommande självbetitlade album får vi lyssnare även njuta av ett gäng gäster i form av Mats Andersson och Adrian Selmani från bolagspolarna Wretched Fate på låten ”Damnatio ad bestias” och Niklas Sandin och Tomas Åkvik från bland annat LIK på ”Embalmed in Concrete”. Som ett extra körsbär på toppen är albumet mastrat av ingen mindre än Dan Swanö.


Under nio stycken härligt manglande spår får vi lära känna Katakomba närmare och efter dom 36 minuter vi bjuds på vill jag fortfarande ha mer! 


Ernst svängiga men samtidigt stenhårda trummande gör att jag har svårt att sitta still  under genomlyssningarna. Det märks att man har lagt ner tid och kärlek på den här skapelsen och jag kommer ge den massor av kärlek tillbaks i form av många, många lyssningar.


Bästa spår: ”Katakomba” och ”Sacrifice”


Ylva Sjöstrand
Cries From The Underworld


Beställ skivan här

Liveintervjuer

Ny musik