Senaste podcasten

Lawndale släpper ny EP


Melodisk punk som tar sig an uppbrott och brustna hjärtan. Ja det är vad Lawndale bjuder på när de släpper sin nya EP i maj. 

I pressreleasen beskriver bandet själva så här om det kommande släppet. 

Lawndale är ett projekt som följde sångaren och låtskrivaren Marcel till Sverige efter han flyttade hit från Australien. Efter några sidosteg landade Lawndale till slut i den nuvarande konstellationen och har alltid varit ett sätt för Marcel att kunna uttrycka de olika skillnaderna och utmaningarna som kan komma från en sådan stor livsförändring. Varje låt representerar en stillbild av ett viktigt moment i Marcels liv som också symboliseras av de fotoramarna som är med som omslagsbild.

Resan tog Marcel genom ett väldigt destruktivt förhållande och detta ledde till Lawndales kommande EP, Letters to Iceland. EPn är en klassisk punk breakup-skiva, där varje låt är en representation av de fem olika faser av sorg som kommer med ett förhållande som faller isär. Skivan är grundad i skatepunk men är blandad med en arbetarklass-känsla som är inspirerad av både musiken och livsstilen från den varma hemlandet, Australien. Utöver detta kan man hitta inslag av pop i melodi och arrangemang över hela plattan. Allt arbete med plattan är gjort av Lawndale själv med lite hjälp av nära kompisar. Detta är av största vikt till just Letters to Iceland för det representerar hur ensam man kan känna sig efter en tuff breakup - men vänskapen och den personliga kontakten mellan medlemmarna skapar en familjär, trygg känsla som understryker behovet av stöd från nära och kära i svåra situationer.

Första smakprovet "Bleed" hör ni här:

Liveintervjuer

Ny musik