Senaste podcasten

Kortrecension: Division Of Laura Lee - Last Light


Division Of Laura Lee är tillbaka med ny musik. När jag hörde låten "Sick city" som kom tidigare i år hajade jag till ordentligtl. Nervig indierock med starka 90-talsvibbar väcker alltid ett intresse hos mig. 2020 års skiva "Apartment" var ett styrkebesked men på den här EP:n lyfter det till helt andra höjder. 

Men vi tar det från början. Inledande "Cap comes off" flörtar vilt med Pixies och till viss del Nirvana. En perfekt öppning. "Enjoy and be safe" tar oss med till en regning natt i en europeisk storstad. Kanske Berlin. En frijazzsaxofon och elektronik kompar ett febrigt driv. Redan nämnda "Sick city" fortsätter den urbana safarin och knyter snyggt an mot det rockarv som den svenska västkusten har.Titelspåret  "Last light" har en lättare känsla, ja nästan som arenarock. På sista spåret "Ghost down the road" fortsätter arenarockkänslan men all energi kommer från en tid då Storbritannien var rockmusikens epicentrum. Storslaget och ja jag skulle nästan säga genialiskt. 

Division Of Laura Lee 2022, 20 år efter fullängdsdebuten, låter självsäkra och enormt trygga i sitt hantverk (och varför skulle de inte det?)  vilket får mig att tro att dessa veteraner faktiskt fortfarande har framtiden för sig så här en bra bit in i sin karriär.

// Magnus Tannergren 


Liveintervjuer

Ny musik