Senast publicerat:

En vecka om Suicide Records

 


Idag inleder Heavy Underground en veckas nedräkning mot Suicide Records Fest i Göteborg den 15-16 oktober på Brewhouse. Varför gör jag då det?

Jo för jag tycker att Suicide Records är ett skivbolag som visar vägen för hur man kan driva ett skivbolag och hur man kan använda musik, även om den är mörk, som en positiv kraft i sitt liv. I 15 år har grundaren Roger Andersson gett ut musik som aldrig varit kommersiell eller avsedd för en stor publik. Men den har hittat sin publik och det är ju det viktigaste. 

Redaktören och Roger
Jag har intervjuat  många av banden som Suicide har gett ut och alla vittnar om Rogers passion och totala engagemang för sitt skivbolag och för banden han ger ut. Och när man pratar med Roger själv så smittas man lätt av hans kärlek inte bara till sitt skivbolag och banden han ger ut utan också till hela undergroundscenen. Många delar den upplevelsen med mig. 

Jag kan bara önska att fler kunde ha samma drivkraft som Roger har för att sprida musik till världen. 

Så den kommande veckan blir det en artikel om dagen med anknytning till Suicide Records och introduktioner till några av banden som spelar på festen på Brewhouse som börjar den 15 oktober. 

Heavy Underground kommer att vara där och ge er bilder och röster från festen och jag hoppas att vi ses då. 

Så för att starta den här nedräkningen så passar det väl bra att ta en tur genom Suicide Records diskografi. Här får ni över tre timmar musik som skivbolaget gett ut under de här 15 åren. Det är slående vilken bredd som finns här ändå. Allt från karg punk till varm americana. Att Roger bara ger ut sådant som passar hans eget öra märks verkligen. Skål och grattis och vi ser fram emot 15 år till.