Senaste podcasten

Recension: Eldprov - Rift (Grind to Death Records)


Väldigt mycket bra kommer från Norrbotten.

Inte bara storslagen natur och några utav mina allra finaste vänner utan också ett gäng musiker som kan sin sak. Eldprovs debut ”Rift” visar prov på det mesta jag vill hitta när jag vill höra bra och stabil metal. För det är just det intrycket skivan ger mig. Den är stabil. Det nerviga, snygga introt vi bjuds på övergår i många toppar och få dalar.

Jonas Backe (tidigare Soulcollector, Septic Grave, Impaled, Amoteph, Toxic Crypt) har samlat en del av det bästa det kalla norr har i form av Simon Henell (Reapers Mark, Toxic Crypt) på trummor och Andreas Zoergel (Nattramn) på sång.

Trion visar upp ett bra hantverk av black- och death metal. ”Rift” förstärks av namnkunniga Heljarmadr (Dark Funeral, GRÁ) och Jacob Björnfot (KVAEN) på ”Affliction” respektive ”We, The Unclean…”. Ett smart grepp för att ytterligare öka på hypen kring debutskivan.

Vi lyssnare får njuta av många snygga riff och ett riktigt bra trumspel. Produktionen är ofta storslagen och medryckande så som i tex ”Affliction”. Av dom sju låtar vi bjuds på har jag svårt att välja en direkt favorit eftersom alla spår har någon unik del i sig. ”Third Crow” är den som sticker ut aningen för mig med sång av Lena Roolf.

Saknar jag något efter mina genomlysningar? Det skulle i så fall vara fler låtar på skivan men jag är helt lugn över att vi snart kommer att få se och höra mer från Eldprov. Förhoppningsvis snart på en scen nära mig eller dig!

/Ylva, Cries from the Underworld