Senast publicerat:

Suicide Records Fest: Electric Hydra (fredag kl. 20.00 )

Nu firar ett av landets mest hängivna DIY-skivbolag 15 år. Det firar Suicide Records med en två dagar lång fest på Brewhouse i Göteborg den 15-16 oktober. För att uppmärksamma det kommer Heavy Underground att presentera några av banden som spelar då. Här kommer det första: Electric Hydra.


Ibland har man tur och fångar upp ett band innan allting egentligen har hänt. Jag hade nöjet att vara en av de första att recensera Electric Hydras första demo “World domination” 2018 och året efter fick jag intervjua dem i en källare i Västerås. När jag hörde demon tyckte jag mig höra något nytt på stonerscenen men med tiden har det ju visat sig att bandet är mer än det. 

Ganska tidigt fattade jag också att det här var ett band med ambitioner. Viljan som fanns där för att snabbt utvecklas musikaliskt och som liveband var påtaglig. När jag såg dem som förband till Lucifer i Västerås så var det på vippen att de körde över huvudakten på ren vilja. De anföll scenen och sen publiken som ett gäng huliganer helt utan respekt. Och det menat på ett bra sätt. När bandet sedan signade till Majestic Mountain Records för fullängdsdebuten så var det en perfekt kombination. 

Den självbetitlade debuten släpptes hade Electric Hydra tagit sin stonerdoftande rock och stöpt om det till något som lät både modernt men som ändå ekade av influenser från 90-talet och många andra saker. Låtmaterialet var urstarkt och framför allt hade sångerskan Sanne Karlsson hittat rösten ordentligt vilket gjorde musiken ännu bättre. Och att skivan i sig var snyggt förpackad såsom Majestic Mountain alltid gör så blev helhetsupplevelsen imponerande.

Så när Electric Hydra äntrar scenen på Brewhouse kl 20.00 den 15 oktober så kan ni förvänta er rock så som man vill att det ska vara. Energifyllt, mycket attityd och en total energiurladdning. 

Köp din biljett till Suicide Records Fest här