Senaste podcasten

Fem skivtips: augusti 2021Varje månad lagom till lön får ni fem lyssningstips med plattor, singlar eller ep:s som är värda lite mer uppmärksamhet. Och även om fokus är Sverige och Norden så kommer en del annat att komma med också. Här är listan för augusti: 

Kal-El - Dark Majesty (Majestic Mountain)

Norska Kal-El lyckas med bedriften att göra stonerrock som låter ny och fräsch. Med melodiösa men ändå blytunga riff och ett sound som ger extra vikt åt musiken är det omöjligt att inte imponeras av “Dark Majesty”. 

Sweet Teeth - Acid Rain (EP, Lövley Records)

Vurmar man som jag för den alternativa rock som kom på 90-talet så är Sweet Teeth den perfekta katalysatorn för den typen av nostalgi. Här får du ditt lystmäte av alternativrock i samma anda som till exempel Dinosaur Jr om än med lite mer tryck. 

Toad Venom - Swirling Hands (singel, Welfare Sounds & Records)

När psykedelisk rock görs på rätt sätt så tar den dig till en helt annan plats. Och så är fallet med Toad Venoms senaste singel. Ylande gitarrer och murriga mattor av orgel sveper in drömlik sång som påminner mer om 1968 än något annat. Och ändå låter det fräscht och samtida.

Filth Is Eternal -  Love is a Lie, Filth is Eternal (Church Records)

Med ett sound som är råare än sushi så visar Filth Is Eternal att det går att göra hardcore på ett annat sätt. Med korta exakta attacker av aggression och kraft sätter Seattlebandet upp en helt egen agenda som vi alla kommer att vilja följa i framtiden. 

Kosmogon - Mässan (Tonbad Grammofon)

Att skapa helt nya världar med musik är en svår konst och särskilt om man gör det helt instrumentalt. Kosmogon lyckas dock skapa en reva i tid och rum med dessa två spår som utgör debutplattan. Det är stor musik långt bortom genrer och fasta ramar. 

Liveintervjuer

Ny musik