Senaste podcasten

Välkommen till Heavy Underground


Det här är en plats som handlar om extrem och tung musik från den svenska undergroundscenen och allting som har med den att göra. Ett webzine där genrer inte är det viktigaste utan att det är intressant och spännande. 

Ibland behöver man en omstart. Efter sju år med Into The Void Podcast kände jag att det var dags för en förändring. Så jag bestämde mig för att lägga ner podden och starta Heavy Underground istället och bygga om grunden för hur jag lever ut mitt musikintresse. 

För det här är två saker: en plats för att ge utrymme åt den svenska undergroundscenen som inte har någon naturlig plats på andra sajter eller poddar. Det är också en plats där jag kan samla mitt skrivande och mina podcasts om det jag gillar mest i livet, musik.  

Här vill jag skapa en kanal som lyfter små band, smala genres, demos och spelningar. Men även skriva om sådant som omger scenen i som konst, små skivbolag, klubbarrangörer eller bara en massa entusiastiska människor som gästskribenter som bidrar till att skapa allting. Kanske kan det här bli en svensk The Obelisk, No Echo eller Idioteq. Eller så blir det ingenting. Vad vet jag. Det vet man ju inte förrän man försökt.

Jag älskar fortfarande podcastformatet så i augusti kommer också premiäravsnittet av en ny podcast som heter, ja ni gissade rätt, Heavy Underground Podcast där jag fortsätter att prata med folk om musik och annat. Du kommer att hitta den på de vanliga ställena. Leta efter Heavy Underground på din favoritplattform redan idag. För under sommaren kommer jag att lägga ut en del favoriter från Voidarkivet där. En del har funnits där tidigare och en del osläppt. 

Har du ett band som du tror passar in här eller ett skivbolag som ger ut fantastisk musik: skicka mer än gärna länkar, skivor, spelningstips, topplistor you name it till mig så försöker vi hjälpas åt att sprida ordet. 

Välkommen till Heavy Underground!

/Magnus

(Mer om mig kan du läsa här)