Senaste podcasten

Second Sun släpper ny låt

Redo för ett över 16 minuter långt proggrockepos? Second Sun ser till att du får ditt lystmäte när de bjuder på en ny låt. Så här skriver skivbolaget Gaphals om släppet:

"Second Sun släpper ”Råtthamn”. Låten är det första Second Sun-släppet där bandets nya medlem Stipen (Dia Psalma, Merciless och Strebers ) medverkar på trummor, och den första nya musiken från bandet sedan 2020 års album ”Kampen Går Vidare”. På den nya låten blandar Second Sun folkmusik-influerade melodier med tidlös rock till vad som kanske är deras mest storslagna skapelse hittills. ”Råtthamn” är ett nästan 17 minuter långt rockepos, där huvudpersonen förvandlas från en utstött och missunnsam själ till en råtta, och hittar gemenskap i den grå och svansprydda massan.

Second Sun frontman Jakob Ljungberg kommenterar:

”När vi hade börjat skriva tog det liksom aldrig slut. Gamla idéer som saknat sammanhang fick helt plötsligt mening och när idén om människan som förvandlas till råtta utkristalliserades så var det som att allt föll på plats och texten skrev sig själv. Vi har alltid varit stora fans av ambitiös musik – till den här EP:n är Alice Cooper, Eloy och Voïvod de stora inspiratörerna – så det teatraliska berättandet, det lite pretentiösa anslaget och att göra en riktig koloss till låt kändes som naturliga saker att utforska.”

”Råtthamn” finns ute nu på alla stremingtjänster via skivbolaget Gaphals. ”Råtthamn” släpps även på kassett genom Knight Of Diamonds Records. Låten är mixad, mastrad och till viss del inspelad av Robert Pehrsson i Studio Humbucker. Artwork och design av Adam Zaars."Liveintervjuer

Ny musik